Konferencja pn.: Krótkie łańcuchy dostaw produktów żywnościowych
Konferencja pn.: Krótkie łańcuchy dostaw produktów żywnościowych
Konferencja
pn.: Krótkie łańcuchy dostaw produktów żywnościowych
17 kwiecień 2024 r. godz. 9:00
Webinarium
PROGRAM KONFERENCJI:
9:00 – 9:15 Powitanie uczestników i otwarcie konferencji
Maciej Szłykowicz – Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu
9:15 – 9:45 Rejestracja działalności oraz nadzór nad żywnością w zakresie dostaw bezpośrednich i rolniczego handlu detalicznego
Katarzyna Brodala – Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Poznaniu
9:45 – 10:15 Rejestracja działalności i nadzór nad żywnością w zakresie sprzedaży bezpośredniej, rolniczego handlu detalicznego oraz działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej
Aneta Siama – Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Lesznie
10:15 – 11:15 Bezpieczeństwo żywności i higiena w małym przetwórstwie produktów pochodzenia zwierzęcego i roślinnego
dr Beata Bartodziejska – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy
11:15 – 11:30 Przerwa
11:30 – 12:00 Rzeźnie rolnicze – wymagania prawne dotyczące zatwierdzenia funkcjonowania zakładu
Olga Mróz-Marek – Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Ostrowie Wielkopolskim
12:00 – 12:30 Technologia przetwórstwa mięsa w rzeźniach rolniczych
dr hab. Dariusz Lisiak, prof. IBPRS-PIB – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy
12:30 – 13:30 Podsumowanie i zakończenie konferencji
Patryk Chabasiński – Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu
Dodaj komentarz
- to dla Ciebie staramy się być najlepsi, a Twoje zdanie bardzo nam w tym pomoże!